1 IHASTUS: GUCCI - Maijaviola

IHASTUS: GUCCI

  Kaikilta meiltä muotiblogien lukijoilta löytyy mielestä jokin vaate, asuste tai sisustuselementti, josta ei vaan saa tarpeekseen. Syntyy ...

 Kaikilta meiltä muotiblogien lukijoilta löytyy mielestä jokin vaate, asuste tai sisustuselementti, josta ei vaan saa tarpeekseen. Syntyy tietynlainen pakkomielle siihen. Se jatkuu, kunnes se on itsellä. Se samanlainen pakkomielle siirtyy johonkin toiseen asiaan. Sellaiseen, jota ei itsellä vielä ole. Voimmeko ikinä olla tyytyväisiä siihen, mitä meillä jo on? Aina halutaan vaan lisää ja lisää... Se on vaan materiaa, muttei mitään sen erityisempää. Ei se tee meistä onnellisia, eihän? (kuvat)


Mä tunnen olevani tietynlainen materialisti. Oon monien opiskelukavereideni mielestä päästäni vialla, kun voin jättää päivän aikana toisen ruuan väliin säästääkseni rahaani laukkuun tai uuteen kenkäpariin. Mä oikeesti rentoudun shoppailemalla. Saan ajatukset muualle kouluasioista ja mietin vaan uusimpia trendejä ja niiden yhdistelemistä. Mullakin on tällä hetkellä järkyttävä pakkomielle: Gucci. 

Guccin arvo on noussut valtavasti viimeisen vuoden aikana. Se on Firenzen myymälästä (1921) asti pysynyt laadukkaana. Kuluneen kesän ja syksyn trendeiksi nousivat ehdottomasti "Horsebit-detailed" nahkaloaferit ja -tohvelit sekä Dionysus-laukut. Ne kuuluvat tällä hetkellä mun halutuimpien listalle. Siinä, missä ennen en voinut sietää (niinkuin ei moni muukaan) Guccin printtiä, nykyään pidän siitä. Jotenkin kuitenkin kaikki kuosit, jotka aina huutaa jotain merkkiä, eivät ole mielestäni mikään varma valinta. Kun laukun malli on oikeanlainen, printti toimii ja Dionysus on hyvä esimerkki siitä. Guccilla on todella kauniita sävyjä ja piristäviä kuoseja. Ihastelen niin keltaisia, punaisia kuin vaaleita laukkuja. Jotenkin olisi ihanaa omata tumman punainen yksilö. Mustilla laukuilla on kuitenkin jälleenmyyntiarvo korkeampi (eikö?). Eihän sillä ole kuitenkaan väliä, koska laukkua on tarkoitus varjella läpi elämän.

Merkkilaukut ja vaatteet jakavat jyrkkiä mielipiteitä. Usein kuitenkin jyrkästi merkkilaukkuja vastaan olevat eivät juurikaan seuraa uusimpia trendejä tai omaa henkilökohtaista tyyliä. Onhan se tavallaan hullua laittaa laukkuun tai kenkiin monta tuhatta euroa rahaa. Tämän jälkeen kuitenkin ruveta himoitsemaan seuraavaa, ja jättää edellinen vähemmän arvokkaaseen asemaan. Miksei rahaa voi laittaa kokemuksiin, hyvään ruokaan ja matkustamiseen? 

Niinkuin monet muutkin merkkilaukkujen puolesta puhujat, myös minä uskon harkitun merkkilaukun olevan sijoitus. Se antaa sinulle enemmän kuin ottaa,  palvelee sinua läpi elämän ja tuhatkertaisesti pidempään kuin markettilaukku. Mikä tärkeintä; se antaa sellaista itsevarmuutta, jota ei millään muulla saa. En tarkoita sellaista itsevarmuutta, jota saa, kun kaikki katsovat, että "wow tol on Gucci". Kun omistaa jotain arvokasta yllään, myös kantaa itseään paremmin. Näyttää itsevarmemmalta. Uskon myös, että ihan vaan merkkilaukulla asusta saa hitusen "next level". Ihailen erilaisten merkkilaukkujen yhdistämistä katutyyliin. Tätä harrastaa instagramista ja blogeista tutut henkilöt kuten @mettiforssel @jannid @claartjerose ja @alexadagmar, jotka omistavat yhden jos toisenkin Guccin. 

Sana on vapaa: merkkilaukut - sijoitus vai rahareikä?

You Might Also Like

11 kommenttia

 1. Great collection of Gucci! I'm dying to have one of those bags <3

  www.catmorais.blogspot.pt

  ReplyDelete
 2. Guccin kaikki tuotteet on kyllä super hienoja!<3 Tykkään :)

  http://jeannays.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ihania. Omaperäisiä, mutta silti tyylikkäitä ja klassisia! :-)

   Delete
 3. Koen sen niin, että muodista aidosti kiinnostuneelle se on hyvä sijoitus, mut esimerkiksi mulle se olisi pelkkä rahareikä :-D Mut ymmärrän kyllä, et monet haluaa sijoittaa laukkuun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun ensimmäisen merkkilaukun ostaa, ei paluuta muihin enää ole. Ne kestää paremmin kuin muuta ja niihin ei kyllästy samalla tavoin! Usko tai älä, niin varmasti sullakin tulee hetki, jona oot valmis laittamaan rahaa merkkilaukkuun, vaikkei se ihan Guccin hintoihin kirisikään. ;-)

   Delete
 4. Oon itsekin nyt alkanut ihastumaan Gucciin, vaikken siitä aiemmin kovinkaan välittänyt. Mielessä onkin pyörinyt jo vähän aikaa tuo Guccin Diuonysus GG pienimmässä koossa ja tekisikin mieli kotiuttaa se itselle joululahjaksi. Oon itse myös sitä mieltä, että vähän kalliimpi laukku on sijoitus ja se maksaa itsenä kyllä takaisin. Mullakin on kavereita, jotka ei voi ymmärtää sitä, että voisin laittaa 1000 euroa laukkuun, mutta jos laukkuun on säästänyt rahaa ja sitä on oikeasti harkinnut, niin miksi ei sitä sitten ostaisi. :)
  Nämäkin on näitä mielipideasioita, joista voi olla hyvinkin jyrkkiä mielipiteitä, eikä toisen mielipiteitä osaa välttämättä ymmärtää. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi se pieni on mahdottoman söötti! Itsellä ei ole tarvetta niin pienelle vaan nimenomaan keskikokoiselle laukulle (koululaukun ja iltalaukun välistä). Puenet laukut jotenkin vaan houkuttelee ostamaan enemmän, koska merkkilaukku on yleensä vähän parempaan käyttöön, kuten treffeille, jonne se pieni sopii! Suosittelen ehdottomasti repäisemään, koska se ei kaduta ollenkaan ja jos kaduttaa, niin saman hinnan saa siitä irti melkein kokonaan. Ei välitetä paheksuvista katseista ja puheista, jotka merkkilaukkuja kantaviin naisiin kohdistuu, koska voihan se olla vaan kateutta. Rohkeutta se on sijoittaa näin nuorena laukkuun, mutta ei tyhmää, koska toiset käyttävät vuoden aikana tuhat euroa tupakkaan, alkoholiin, meikkeihin tai hm:n rytkyihin. Kukin tavallaan. Nehän on omia rahoja, joten käyttäkäämme ne siihen, mihin itse haluamme! :-)

   Delete
 5. Merkkilaukku ei ikinä ole sijoitus. Saatat investoida ja laittaa siihen kerralla paljon rahaa, mutta se ei valitettavasti tuota sulle enemmän rahaa vuosien saatossa, kuten oikea sijoitus.

  Mitä jos vain myöntäisit haluavasi ostaa tällaista materiaa koska pidät siitä ja jättäisit tällaiset sijoitus-bullshitit pois?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan samalla tavoin ajattelen myös ulkomaanmatkan olevan sijoitus, vaikkei se rahaa tuotakaan. Siitä saa enemmän kuin se ottaa. Raha ei ole kaikki kaikessa.

   Delete

Minä

Olen 21-vuotias opiskelija Turusta. Rakastan matkustamista, hyvää ruokaa ja juomaa, muotia sekä kaikkea naisellista. Tunnen oloni mukavaksi lähimmäisten seurassa. En ole kotona makaavaa tyyppiä, vaan aina pitää olla menossa. Haaveenani on päästä opiskelemaan lääketiedettä ja matkustaa maapallon ympäri.

INSTAGRAM: @maijaviola

Yhteydenotot

maija.polvinen@gmail.com
Powered by Blogger.